Wilt u meebreien, of heeft u belangstelling voor een kruik + hoes? Stuur een mailtje aan: stichting1wereld@outlook.com

De energielasten zijn enorm veel hoger de laatste maanden, niet zelden is het maandelijks voorschotbedrag dat de energieleverancier rekent verdubbeld. Mensen komen hier financieel door in de problemen. Men zoekt naar mogelijkheden om het energiegebruik te beperken. Een ouderwets hulpmiddel is de warmwaterkruik. Je vult deze met maximaal twee liter warm water van 40 graden en je legt ‘m aan het voeteneind in je bed. Urenlang zal deze kruik warmte afgeven. Een goedkoop en effectief middel.

Doe mee!

Fijn is het om er een gebreide of gehaakte hoes van wol of katoen om de kruik heen te doen. Dit houdt de warmte ook langer vast. Die hoezen kan je kopen, maar leuker is het om er een te breien (zie een patroon voor een kruikenzak op de achterzijde van dit papier). Het is nu november en we staan aan het begin van de winter. Als start worden er 100 kruiken aangeschaft. Wol/katoen en breipatronen worden beschikbaar gesteld.

Kruik plus hoes worden vervolgens beschikbaar gesteld aan wie er interesse heeft. De twee tezamen kunnen worden besteld, ze worden niet gratis maar voor een zeer gereduceerd bedrag aangeboden.

Wilt u meebreien, of heeft u belangstelling voor een kruik + hoes? Stuur een mailtje aan: stichting1wereld@outlook.com

Loading